Njoftime për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh

Rregullore për aplikimin dhe përzgjedhjen e personelit të FARSH për arsimim dhe trajnim brenda dhe jashtë vendit

Anekset:

1. Kriteret vlerësuese për ndjekjen e kurseve brenda dhe jashtë vendit nga personeli i FARSH (lidhja 1, format pdf)
2. Treguesit e vlerësimit (lidhja 2, format pdf),
3. Formati i njoftimit elektronik për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh (lidhja 3, format pdf),
4. Formati i aplikimit individual për kualifikime institucionale ose funksionale brenda dhe jashtë vendit (lidhja 4, format word)
5. Formati i raportimit të aplikimeve të seksioneve/degëve të personelit, si dhe drejtorive e qendrave (lidhja 5, format pdf)

 

Për të renditur kurset sipas afatit të aplikimit, klikoni te kolona AFATI*

Titulli i kursit: Periudha: Vendi: Afati: Shkarkoni njoftimin: Fituesit:
Emergency care in the field 02/2019 Turqi 2018-10-22 kriteret (pdf)  
Lufta kundër terrorizmit në nivel ekzekutiv 11/2018 Ankara, Turqi 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit detar papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Kursi bazë për instruktor të gjuhës angleze papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Advanced English Language Instructor Course papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Managing English Language Training papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Strategic Intelligence Leaders Course papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Kursi ranger këmbësori papërcaktuar Georgia, SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Kursi i kapterit të këmbësorisë papërcaktuar Georgia, SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Military Intelligence Captains Career Course papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Naval War College papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Combating Corruption LACC papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Legal Aspects of Defense Support Civil Authority(LADSCA) papërcaktuar Rhode Island, SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Basic Officer Leader Course Ordnance papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Principles of Defense Acquisition Management papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
International Defense Management Course (IDMC) papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
Naval Staff College papërcaktuar SHBA 2018-10-28 kriteret (pdf)  
United States Military Academy, Westpoint papërcaktuar New York, SHBA 2018-11-10 kriteret (pdf)  
United States Air Force Academy papërcaktuar Colorado, SHBA 2018-11-10 kriteret (pdf)  
United States Naval Academy papërcaktuar Maryland, SHBA 2018-11-10 kriteret (pdf)  
Përdorimi i armëve të shkatërrimit në masë nga terroristët 12/2018 Ankara, Turqi 2018-10-15 kriteret (pdf)  
Command and General Staff Course CGSC 04/2019 - 06/2020 SHBA 2018-10-15 kriteret (pdf)  
Program on Cyber Security Studies (PCSS) 12/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-10-05 kriteret (pdf)  
European Security Seminar South ESS-S ) 01/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-10-04 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit transport 07/2019-10/2019 Virginia, SHBA 2018-11-08 kriteret (pdf)  
Shkolla e Luftës 02/2019-06/2020 Paris, Francë 2018-10-15 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i operacioneve speciale te luftës kundër terrorizmit 08/2019 SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 12/2019 Georgia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Programi i studimeve te sigurisë kibernetike/Program on Cyber Security Studies (PCSS) 12/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 11/2019-04/2020 Georgia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Logjistikes/Logistic CCC 10/2019-04/2020 Virginia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 08/2019-04/2020 Georgia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Programi i studimeve te sigurisë ndaj terrorizmit/Program on Terrorism Security Studies (PTSS) 08-09/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Lartë Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/ SR International MGT CRS 08/2019 Maryland, California, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Programi ndërkombëtar i luftës kundër krimit të organizuar/Program on Countering Transnational Organized Crime (PCOTC) 07-08/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-11-08 kriteret (pdf)   
Aspektet ligjore të mbështetjes me burime të mbrojtjes të autoriteteve civile/Legal Aspects of Defense Support Civil Authority(LADSCA) 07-08/2019 Rhode Island, SHBA 2018-11-08 kriteret (pdf)   
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 07/2019-01/2020 Georgia, SHBA 2018-11-08 kriteret (pdf)   
Seminar me titullarë/Senior Executive Seminar (SES) 06/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-11-02 kriteret (pdf)   
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 05-10/2019 Georgia, SHBA 2018-11-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Logjistikës 04-09/2019 Georgia, SHBA 2018-10-12 kriteret (pdf)   
Programi i studimeve të sigurisë ndaj terrorizmit 03-04/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-10-12 kriteret (pdf)  
Principet e menaxhimit të prokurimeve te Mbrojtjes 03-04/2019 SHBA 2018-10-12 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të zbulimit 03-07/2019 Tucson, SHBA 2018-10-12 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit mirëmbajtje, furnizim, armatim-municion 02-06/2019 Georgia, SHBA 2018-10-05 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 02-07/2019 Georgia, SHBA 2018-10-05 kriteret (pdf)  
Programi ndërkombëtar i luftës kundër krimit të organizuar 02-03/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-10-05 kriteret (pdf)  
Kursi Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes 02-04/2019 SHBA 2018-10-05 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë 02-08/2019 Georgia, SHBA 2018-10-05 kriteret (pdf)  
Kursi ranger këmbësori 01-04/2019 Georgia, SHBA 2018-09-24 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i shërbimeve në shtab 01-05/2019 Virgina, SHBA 2018-09-24 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 01-06/2019 Georgia, SHBA 2018-09-24 kriteret (pdf)  
Seminari Europian për Sigurinë 01/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2018-09-24 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 10/2018 Tiranë 2018-09-28 kriteret (pdf)  
Bashkëpunimi në operacione në mbështetje të paqes (niveli taktik) 11/2018 Hungari 2018-09-17 kriteret (pdf)  
Kursi i Avancuar i Inteligjencës 11-12/2018 Split, Kroaci 2018-09-14 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i oficerit të shtabit në operacionet në mbështetje të paqes 12/2018 Sarajevë, Bosnje-Hercegovinë 2018-09-17 kriteret (pdf)  
Siguria Euro-Atlantike 11/2018 Bosnje-Hercegovinë 2018-09-20 kriteret (pdf)  
Siguria dhe kontrolli i kufijve 11/2018 Ankara, Turqi 2018-09-20 kriteret (pdf)  
Terrorizmi dhe media 10/2018 Ankara, Turqi 2018-09-03 kriteret (pdf)  
Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Defence Course 09/2018 Turqi 2018-08-28 kriteret (pdf)
Humanitarian Relief Operations in Disasters Course 11/2018 Turqi 2018-08-17 kriteret (pdf)  
Terrorism Experts Conference 10/2018 Turqi 2018-08-10 kriteret (pdf)  
Border security, Refugees and Counter Terrorism Course 11/2018 Turqi 2018-08-17 kriteret (pdf)  
Irregular Migration Course 10/2018 Turqi 2018-08-10 kriteret (pdf)  
Theatre airspace management and control course 10/2018 Turqi 2018-08-07 kriteret (pdf)  
Civil Military Interaction Course 10/2018 Turqi 2018-08-07 kriteret (pdf)  
Building integrity in Peace Support Operations 10/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-08-03 kriteret (pdf)  
Kursi i Oficerit të Shtabit të Kombeve të Bashkuara 10-11/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-08-06 kriteret (pdf)  
Akademia e kryekapterit / Sergeant Major Academy USSMA papërcaktuar SHBA 2018-07-30 kriteret (pdf)  
Kolegji ushtarak i luftës FT / Army War College papërcaktuar SHBA 2018-07-30 kriteret (pdf)  
Kursi i komandës dhe shtabit te përgjithshëm / Command and General Staff Course CGSC papërcaktuar SHBA 2018-07-30 kriteret (pdf)  
Kursi i vëzhguesit ushtarak të Kombeve të Bashkuara në mision 01-11/10/2018 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2018-07-12 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli bazë 09-11/2018 Mbretëri Bashkuar 2018-07-02 kriteret (pdf)  
Kursi ndërkombëtar i analizës së Inteligjencës 08/2018 Mbretëri Bashkuar 2018-06-14 kriteret (pdf)  
Kursi i shkurtuar për mbrojtjen e vendit /CTFP homeland defense short course 09-12/2018 SHBA 2018-06-08 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit /Legal Aspects of Combating Corruption LACC 11-12/2018 SHBA 2018-06-25 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës ndaj terrorizmit/Legal Aspects of Combating Terrorism 12/2018
04/2019
Rhode Island, SHBA 2018-07-25 kriteret (pdf)  Ministeriali i NATO, Xhaçka: 2% e PBB për FA deri në vitin 2024 4-5 tetor 2018Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka mori pjesë në Ministerialin e Mbrojtjes së vendeve anëtare të Aleancës të Atlantikut të Veriut...
Buletini mujor shtator 2018Ditari, të rejat kryesore shtator 2018...
Ministrja Xhaçka vizitë zyrtare në SHBA 17-18 prill 2018Washington - Shtetet e Bashkuara të Amerikës e vlerësojnë Shqipërinë një aleat të denjë të NATO dhe vend lider në Ballkanin Perëndimor...
FA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeveNëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17”14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturëShtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosuraprill 2018Qendra e Personel Rekrutimit ka filluar regjistrimin e kandidatëve për ushtarë/detarë aktivë dhe kërkon të rekrutojë 100...
Strategjia UshtarakeKorrik 2015Në themel të Strategjisë Ushtarake të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2018Shkurt 2018 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 10 (2018) Tetor 2018Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 19 tetor 2018Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Tetor 2018
Ma En Pr Sh Di
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4