Njoftime për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh

Rregullore për aplikimin dhe përzgjedhjen e personelit të FARSH për arsimim dhe trajnim brenda dhe jashtë vendit

Anekset:

1. Kriteret vlerësuese për ndjekjen e kurseve brenda dhe jashtë vendit nga personeli i FARSH (lidhja 1, format pdf)
2. Treguesit e vlerësimit (lidhja 2, format pdf),
3. Formati i njoftimit elektronik për kërkim kandidaturash për ndjekje kualifikimesh (lidhja 3, format pdf),
4. Formati i aplikimit individual për kualifikime institucionale ose funksionale brenda dhe jashtë vendit (lidhja 4, format word)
5. Formati i raportimit të aplikimeve të seksioneve/degëve të personelit, si dhe drejtorive e qendrave (lidhja 5, format pdf)

 

Për të renditur kurset sipas afatit të aplikimit, klikoni te kolona AFATI*

Titulli i kursit: Periudha: Vendi: Afati: Shkarkoni njoftimin: Fituesit:
Kursi pasuniversitar për sistemin e planifikimit, programimit, buxhetimit dhe vlerësimit 10-11/2019 Brasov, Rumani 2019-09-30 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës greke 10/2019-06/2020 Stamboll, Turqi 2019-09-27 kriteret (pdf)  
Emigrimi i parregullt 10/2019 Stamboll, Turqi 2019-09-16 kriteret (pdf)  
Siguria dhe menaxhimi i kufinjve 11/2019 Ankara, Turqi 2019-09-02 kriteret (pdf)  
Bashkëpunimi civil-ushtarak 10-11/2019 Ankara, Turqi 2019-08-20 kriteret (pdf)  
Terminologjia e kontrollit te trafikut ajror 10/2019 Ankara, Turqi 2019-08-21 kriteret (pdf)  
Terrorizmi dhe media 10/2019 Ankara, Turqi 2019-08-23 kriteret (pdf)  
Kursi i Komandës dhe Shtabit të Bashkuar (K7) 09/2019-01/2020 Turqi 2019-08-14 kriteret (pdf)  
Programi i studimeve të sigurisë kibernetike (PCSS) 12/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-08-07 kriteret (pdf)  
Kursi i gjuhës angleze, niveli bazë 09-11/2019 Mbretëri e Bashkuar 2019-07-30 kriteret (pdf)  
Inteligjenca kibernetike në Operacionet e Sigurisë Detare (MSO) 09/2019 Stamboll, Turqi 2019-07-29 kriteret (pdf)  
Ndihma e shpejtë në terren 12/2019 Ankara, Turqi 2019-08-08 kriteret (pdf)  
Survejimi i infeksionit spitalor 11/2019 Ankara, Turqi 2019-08-01 kriteret (pdf)  
Ndërhyrjet kirurgjikale me aparatura dhe mini invazive të kraharorit 10-12/2019 Ankara, Turqi 2019-07-25 kriteret (pdf)  
Kursi për sigurinë e kufinjve, refugjatëve dhe kundër terrorizmit 09/2019 Ankara, Turqi 2019-07-22 kriteret (pdf)  
Counterinsurgency Orientation Course 09-10/2019 Sarajevë, Bosnje-Hercegovinë 2019-07-15 kriteret (pdf)  
Building integrity for senior NCO course 08-09/2019 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2019-07-05 kriteret (pdf)  
Kursi i nënoficerit të shtabit në operacione në mbështetje të paqes 08-09/2019 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2019-07-01 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 11/2019-04/2020 Georgia, SHBA 2019-07-19 kriteret (pdf)  
Aspektet ligjore të luftës kundër korrupsionit - LACC 11/2019-12/2019 SHBA 2019-07-19 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 12/2019-04/2020 Georgia, SHBA 2019-08-16 kriteret (pdf)  
Hellenic National Joint War College, (ADISPO) 08/2019-06/2020 Greqi
2019-07-01 kriteret (pdf)  
Zona ekonomike ekskluzive 09-10/2019 Mbretërinë e Bashkuar
2019-06-17 kriteret (pdf)  
Kursi operacional për marrjen e mostrave kimike, biologjike, radiologjike dhe nukleare (CBRN) 10/2019 Rieti, Itali 2019-05-30 kriteret (pdf)  
Kursi i orientimit te nënoficerit / oficerit roje në anije 07/2019 Antalia, Turqi 2019-05-06 kriteret (pdf)  
Kursi i inteligjencës dhe luftës kundër trafiqeve (roja bregdetare) 07/2019 Antalia, Turqi 2019-05-02 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i operacioneve speciale te luftës kundër terrorizmit / Advanced Special Operations on Combating Terrorism 08/2019 SHBA 2019-04-30 kriteret (pdf)  
Kursi i grupit të kontrollit në anije 06/2019 Stamboll, Turqi 2019-04-19 kriteret (pdf)  
Dobia e barazisë gjinore në Operacione në Mbështetje të Paqes 06/2019 Sarajevë, Bosnje - Hercegovinë 2019-04-04 kriteret (pdf)  
Kursi bazë i zbulimit 05/2019 Split, Kroaci 2019-03-20 kriteret (pdf)  
Kursi i oficerit te shtabit për Operacionet e Sigurisë Detare 04/2019 Stamboll, Turqi 2019-03-08 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e infrastrukturave kritike nga sulmet terrortise 05/2019 Ankara, Turqi 2019-03-15 kriteret (pdf)  
Kursi i orientimit të atasheut ushtarak, në fushën e Mbrojtjes dhe të Diplomacisë 04/2019 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2019-03-04 kriteret (pdf)  
Mbrojtja nga sulmet vetëvrasëse 04/2019 Ankara, Turqi 2019-03-04 kriteret (pdf)  
Oficeri i shtabit për operacionet e ndërhyrjes në krizë 05/2019 Ankara, Turqi 2019-03-11 kriteret (pdf)
 
Zona ekonomike ekskluzive 05/2019 Durrës 2019-03-05 kriteret (pdf)  
Mbrojtja e të drejtave të njeriut në veprimtarinë e policisë 03/2019 Vicenza, Itali 2019-02-21 kriteret (pdf)  
Kodi i sigurisë së portit dhe anijeve ndërkombëtare (ISPS Code) 03/2019 Stamboll, Turqi 2019-02-08 kriteret (pdf)  
Vëzhguesi ushtarak i Kombeve të Bashkuara 04/2019 Ankara, Turqi 2019-02-20 kriteret (pdf)  
Programi i Studimeve të Aplikuara të Sigurisë/Program in Applied Security Studies (PASS 19-19) 08-09/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-02-27 kriteret (pdf)  
Seminar për Sigurinë Rajonale/Seminar on Regional Security (SRS 19-08) 04-05/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-01-31 kriteret (pdf)  
Kursi për analizën e konfliktit 02/2019 Tiranë 2019-01-28 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i terminologjisë së operacionit ajror 03/2019 Izmir, Turqi 2019-01-20 kriteret (pdf)  
Terrorist use of cyber space 03/2019 Ankara, Turqi 2019-01-25 kriteret (pdf)  
Military Assistance Course 06-07/2019 Pfullendorf, Gjermani 2019-01-18 kriteret (pdf)  
Kursi themelor i nënoficerit të shtabit 04/2019 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2019-01-28 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i medias në operacionet në mbështetje të paqes. 03/2019 Sarajevë, Bosnjë-Hercegovinë 2019-01-11 kriteret (pdf)  
Kursi i oficerit të ri të FAj 12/2019-07/2020 Kranwell, Mbretëri e Bashkuar 2019-02-14 kriteret (pdf)
 
Kursi i oficerit të ri të detarisë (marins) 07/2019-12/2020 Limpston, Mbretëri e Bashkuar 2019-02-14 kriteret (pdf)  
Kursi i titullimit të oficerit të Forcës Tokësore 06/2019-08/2020 Sandhurst, Mbretëri e Bashkuar 2019-02-14 kriteret (pdf)  
Kursi kombëtar i gjeneralit/admiralit (LGAN) 08/2019-10/2021 Hamburg, Gjermani 2019-01-03 kriteret (pdf)  
Menaxhimi i mbrojtjes në një kontekst të gjerë sigurie 05-07/2019 Shrivenham, Mbretëri e Bashkuar 2019-01-04 kriteret (pdf)  
Komunikimi strategjik 01/2019 Ankara, Turqi 2019-01-04 kriteret (pdf)  
Kursi i avancuar i operacioneve speciale te luftës kundër terrorizmit 08/2019 SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)  
Kursi i Kapitenit të Karrierës për Ndërlidhjen/Signal CCC 12/2019 Georgia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Programi i studimeve te sigurisë kibernetike/Program on Cyber Security Studies (PCSS) 12/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi bazë i oficerit të këmbësorisë 11/2019-04/2020 Georgia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Logjistikes/Logistic CCC 10/2019-04/2020 Virginia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Kapitenit të Karrierës të Këmbësorisë/Maneuver CCC 08/2019-04/2020 Georgia, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Programi i studimeve te sigurisë ndaj terrorizmit/Program on Terrorism Security Studies (PTSS) 08-09/2019 Qendra Marshall, Gjermani 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Kursi i Lartë Ndërkombëtar i Menaxhimit të Mbrojtjes/ SR International MGT CRS 08/2019 Maryland, California, SHBA 2019-03-01 kriteret (pdf)   
Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


“Albanian Effort 19” 19 shtator 2019“Albanian Effort 19” mblodhi në Bizë rreth 800 efektivë nga Shqipëria, SHBA, Mbretëri e Bashkuar, Turqia, Kroacia, Polonia, Italia, Gjermania, Bullgaria, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut dhe Kosova...
Angazhimi i FA në shuarjen e zjarreve 09 shtator 2019Muajt korrik edhe gusht edhe pse më të nxehtët e vitit shënuan një numër të pazakontë zjarresh. Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka thekson se gjatë kësaj periudhe në vend ka pasur 324 varta zjarri...
68 vjet Arma e Aviacionit 24 prill 2019Hapi i parë për të krijuar një Aviacion Ushtarak në Shqipëri, u hodh në 1914, kur qeveria shqiptare porositi blerjen e...
Shqipëria 10 vite në NATO Mars 2019Viti 2019 përkon me 10 - Vjetorin e Anëtarësimit të vendit tonë në NATO, më 1 Prill 2009...
Ditari Javor 2019Ditari, të rejat kryesore të javës...
Ministeriali i Mbrojtjes, Bruksel 26 - 27 qershor 26 - 27 qershor 2019Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka mori pjesë në Ministerialin e Zëvendësministri i Mbrojtjes Petro Koçi mori pjesë në punimet e Ministerialit të Mbrojtjes të NATO që u zhvillua në Bruksel,...
Ministeriali i NATO, Xhaçka: 2% e PBB për FA deri në vitin 2024 4-5 tetor 2018Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka mori pjesë në Ministerialin e Mbrojtjes së vendeve anëtare të Aleancës të Atlantikut të Veriut...
Ministrja Xhaçka vizitë zyrtare në SHBA 17-18 prill 2018Washington - Shtetet e Bashkuara të Amerikës e vlerësojnë Shqipërinë një aleat të denjë të NATO dhe vend lider në Ballkanin Perëndimor...
FA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeveNëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17”14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturëShtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosuraprill 2018Qendra e Personel Rekrutimit ka filluar regjistrimin e kandidatëve për ushtarë/detarë aktivë dhe kërkon të rekrutojë 100...
Strategjia UshtarakeKorrik 2015Në themel të Strategjisë Ushtarake të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2019Janar 2019 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 09 (2019) Shtator 2019Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 13 shtator 2019Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Shtator 2019
Ma En Pr Sh Di
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6