Idlir Peçi

Zëvendësministër i Mbrojtjes i Republikës së Shqipërisë
2016 -

zvministriMbrojtjesPeciTë dhëna personale
Emri:                 Idlir
Mbiemri:             Peçi
Datëlindja:          28.08.1975
Vendlindja:         Sarandë
Vendbanimi:       Tiranë   
Tituj akademikë: Dr. (PhD), LL.M.


Edukimi
1989-1993:    Gjimnazi “Gjergj Kastrioti” Durrës (mbaruar me medalje ari)
1993-1998:    Diplomuar jurist, Universiteti Aristotelios, Fakulteti i Drejtësisë, Selanik, Greqi
1999-2000:    Master (LL.M.) në të Drejtën e BE, Universiteti i Groningenit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë                    
2000-2005:    Doktoraturë (PhD) në të Drejtën Penale, Universiteti i Groningenit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë                    
2005-2006:    Studime postdoktorate (Post-doc) në të Drejtën Penale, Universiteti i Groningenit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë 
                 
Eksperience pune
2000 - 2005   Asistent Pedagog, Universiteti i Groningenit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë          
2005 - 2006   Kërkues shkencor, Universiteti i Groningenit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë   
2006 - 2013   Lektor (Assistant Professor) në të Drejtën Penale dhe në të Drejtat e Njeriut, Universiteti i Utrechtit, Fakulteti i Drejtësisë, Hollande. Përgjegjës për lëndët: Hyrje në të Drejtën Penale holandeze (Bachelor); Capita Selecta e Drejtë Penale Materiale/Procedure (Bachelor); E Drejta Evropiane dhe Ndërkombëtare Penale (Master, udhëheqës lënde) E Drejtë Penale e Krahasuar (Master, Udhëheqës Lende), Konventa Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe e Drejta Penale (Master, udhëheqës lënde). Gjithashtu pergjegjes për mbikëqyrjen e temave të diplomës master.
2012 - 2013   Bashkëdrejtues i programit master ndërkombëtar (LL.M) International Law of Human Rights and Criminal Justice, Universiteti i Utrechtit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë
2009 -           Bashkëmbikëqyrës i dy kandidateve doktoraturë në të Drejtën Penale Mjedisore nga Universiteti i Jakarta, Indonezi
2006 -           Profesor vizitues, Universiteti i Tiranës, Fakulteti i Drejtësisë
2010 -           Pedagog i jashtëm, University of New York, Tiranë
2011 -           Pedagog i jashtëm, Shkolla e Magjistraturës, Tiranë
2010 - 2013   Përfaqësues ligjor për aplikime në Gjykatën Evropiane të të Drejtave të Njeriut, Strasburg
2013 - 2016   Zëvendësministër i Drejtësisë

Çmime
2009:    Lektori i ri më i talentuar i vitit, Universiteti i Utrechtit (nominuar) (Jonge Doncenteentalent van het Jaar)

Borde editoriale
2012-vazhdim:    Anëtar i Bordit Editorial, Utrecht Journal of International and European Law

Pjesëmarrje në projekte
2007 - 2009   Ekspert në zhvillimin e kurrikulave studimore ne Rwanda (projekt ndërmjet Universitetit te Utrechtit, Holandë, dhe Butare University dhe Kigali University në Rwanda).
                    Ekspert në trajnime në Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe të Drejtën Penale në Shkollën e Magjistraturës në Ankara, Turqi
2008             Ekspert në trajnime në Konventën Evropiane për të Drejtat e Njeriut dhe të Drejtën Penale për gjyqtarë dhe prokurorë bullgarë, Asser Institute, Hage, Holandë
2009 -           Mbikëqyrës në Klinikën e Ligjit në Universitetin e Utrechtit, Fakulteti i Drejtësisë, Holandë. Klinika e Ligjit i jep ndihmë ligjore falas një sërë Tribunaleve Ndërkombëtare në Hagë, Holandë
2010             Raportues Kombëtar për Holandën në projektin ‘Hetimi penal ne BE: Drejt një Prokurori Publik Evropian’ (‘Investigations in the EU: Towards a European Public Prosecutor) në bashkëpunim me  Universitetin e Luksemburgut
2011 -           Drejtues Akademik i një programi trajnues për stafin akademik dhe studentët e Shkollës së Magjistraturës rreth funksionimit të klinikave të ligjit.
2011             Drejtues Akademik i një programi trajnues rreth Konventës Evropiane të të Drejtave të Njeriut dhe të Drejtën Penale për stafin e gjyqtarëve në Gjykatën Kushtetuese, stafin e gjyqtareve të Gjykatës së Lartë dhe Prokurorët e Prokurorisë së Përgjithshme, Tiranë
2011 - 2013  Themelues dhe Drejtues Akademik i një qendre kërkimore (klinikë e ligjit) në Shkollën e Magjistraturës. Qendra ofron ndihmë ligjore falas Gjykatës Kushtetuese, Gjykatës së Lartë dhe Prokurorisë së Përgjithshme në çështje konkrete në fushën e interpretimit dhe zbatimit të të drejtave të njeriut në gjyqe penale dhe civile.
2013            Ekpert në trajnimin e nëpunësve të Ministrisë te Brendshme të Republikës Serbe në fushën e bashkëpunimit ndërkombëtar në çështje penale, Bruge, Belgjikë
2012 - 2013  Drejtues i projektit “Mbrojtja e trashëgimisë kulturore nënujore në Republikën e Shqipërisë”
2013            Koordinator Akademik i programit të shkollës verore ‘Bashkëpunimi ne Çështjet Penale’ (´Cooperation in Criminal Matters’), Split, Kroaci.

Kumtime në konferenca akademike
2000 -         Kumtues në konferenca akademike ndërkombëtare si në Rusi, Itali, Holandë, Turqi, Shqipëri, Portugali, Spanjë, Luksemburg etj.
                   
Përmbledhje e publikimeve kryesore
2006   Peçi, Idlir, Sounds of Silence, A research into the relationship between administrative supervision, criminal investigation and the nemo-tenetur principle (WLP, Nijmegen 2006)
2007   Peçi, Idlir, Nemo-tenetur and the gathering and use of oral and documentary evidence in criminal proceedings (Studime Juridike, Nr 2, 2007)
2008   Peçi, Idlir and Sikkema, Eelke, De rechtsbeschermende functie van het nieuw opsporingsbegrip (The protective function of the new investigation concept); in A.A. Franken, (ed.), Constante Waarden (BJu, Den Haag 2008)
2009   Peçi, Idlir and Stamhuis, Evert, Judicial interpretation and substantive legality in criminal law: A comparative study on distribution of power in Albania and The Netherlands (European Journal of Crime, Criminal Law and Criminal Justice, 17, 2009)
2009   Peçi, Idlir, Druk op de koers (Pressure on the markets) (R.M. Themis, October 2009)
2010   Peçi, Idlir and Sikkema, Eelke, Corruption and legal certainty; Implementation of the Criminal Law Convention on Corruption in transitional and consolidated democracies (Utrecht Law Review, Issue 1/2010
2010   Peçi, Idlir, European Integration and Europeanization of Criminal Law: An Interesting Blend of Legal Cultures and Legal Orders, in A.S. Zapesotsky, S.R. Abramov (ed.), Dialogue of Cultures and Partnership of Civilizations: The Making of a Global Culture, St. Petersburg, SPbUHSS Publishers, 2010, p. 104 – 107.
2010   Peçi, Idlir, The Impact of the Treaty of Lisbon on European Criminal Law, Ars Aequi, December 2010, p. 869-876.
2012   Peçi, Idlir, Pro-bono legal advice under the European Convention on Human Rights, In B.Arifi (et. al) Pro Bono Legal Aid (South Eastern European University Press, Tetovo, FYROM, 2012), p. 73-91
2012   Beijer Annemarieke, Peçi Idlir (2012), Afstand van het recht op consultatie in het licht van de verantwoordelijkheid van overheid en burger; “Maybe I should talk to a lawyer”?; in F. De Jong, R. Kool (et.al), Verschuivende verantwoordelijkheden, Den Haag: Boom Lemma uitgevers.
2013   Peçi, Idlir, Commentaar Artikel 6 EVRM:  (Commentary of Article 6 European Convention on Human Rights); in J. Geraards (red.), Sdu Commentaar EVRM, Sdu Uitgevers, Den Haag.
2015   Peçi, Idlir and Kotenko, Irina, Video and Audio Recording by the Traffic Police and the Right to Privacy; in E. Kambellari (ed.), Criminal Justice System and Social Welfare, Proceedings of International Conference, Tirana, March 2015.


Gjuhët e huaja:
Greqisht, anglisht, holandisht, italishtMinistrja Kodheli në Ministerialin e Mbrojtjes në Bruksel 29 qershor 2017Ministrja e Mbrojtjes znj. Mimi Kodheli në Bruksel ku mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO...
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
NATO - takimi i ministrave të Mbrojtjes 26 - 27 tetor 2016Takimi i ministrave të Mbrojtjes së vendeve të NATO konkludoi në dy ditë bisedimesh, 26 dhe 27 tetor, në Bruksel...
Kodheli dhe sekretari Fallon në stërvitjen “Albanian Lion - 16” 29 shtator 2016Në ditën e dytë të vizitës së tij në Shqipëri, sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar z. Michael Fallon, i shoqëruar nga ministrja e Mbrojtjes...
Stërvitja e Përbashkët “Joint Effort-16” 26 shtator 2016U zhvillua “Dita e Vizitorëve të Shquar” e Stërvitjes së Përbashkët “Joint Effort-16”. Qëllimi i kësaj stërvitjeje, e cila nisi më datën 19 shtator, është rritja e ndërveprueshmërisë...
Nisen për në Shkollën e Trupës 317 rekrutë të rinj 10 tetor 2016Në sheshin kryesor të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua ceremonia e nisjes drejt Shkollës së Trupës në Bunavi e 317 fituesve të testit për rekrutimet e reja në FA...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Janar - Shkurt 2016Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Shqipëria në “Trident Juncture-15” 16 tetor 2015Në ambientet e Komandës së Forcës Tokësore në Zall-Herr u zhvillua ceremonia e përcjelljes së trupave të kompanisë së parë të Batalionit të Dytë të Këmbësorisë...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Vizitë zyrtare në SHBA e ministres Kodheli 28-31 tetor 2014Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli zhvilloi një vizitë zyrtare në SHBA me ftesë të sekretarit amerikan të Mbrojtjes z. Chuck Hagel...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
SHQIPËRIA EUROPIANE, DESTINACION BRENDA NESH korrik 2014 Raport Publik për 300 ditët e para
të qeverisjes
Ministrja Kodheli vizitë në Komandën Supreme të Forcave Aleate 26 maj 2014 Ministrja Kodheli: Shqipëria hap përpara në angazhimin tonë në NATO
Raporti vjetor 2014 i NATO 30 janar 2015Mendime të sekretarit të Përgjithshëm të NATO, Jens Stoltenberg, gjatë konferencës për shtyp për prezantimin e Raportit Vjetor 2014, në selinë e NATO, Bruksel...
Direktiva e Mbrojtjes 2017 Janar 2017 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Dokumenti i Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes 11 prill 2013Këshilli i Ministrave të Republikës së Shqipërisë miratoi dokumentin e Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes...
Revista Mbrojtja Nr. 8 (2017) Gusht 2017Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 04 gusht 2017Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Gusht 2017
Ma En Pr Sh Di
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3