Akte ligjore mbi statusin e ushtarakut

Ligji 9210 statusi i ushtarakut

Ligji nr.9210, dt. 23.3.2004, "Për statusin e ushtarakut të  FARSH"

Ligj Nr. 9210, datë 23.3.2004 (ndryshuar me ligjin nr. 10142, datë 15.05.2009) “Për statusin e ushtarakut të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”

Ligj nr.10142, datë 15.5.2009 (ndryshuar me VGJK nr. 33, datë 24.6.2010); (ndryshuar me aktin normativ nr. 5, datë 10.11.2010), “Për sigurimin shoqëror suplementar të ushtarakëve të Forcave të Armatosura, të punonjësve të Policisë së Shtetit, të Gardës së Republikës, të Shërbimit Informativ të Shtetit, të Policisë së Burgjeve, të Policisë së Mbrojtjes nga Zjarri dhe të Shpëtimit e të punonjësve të shërbimit të kontrollit të brendshëm në Republikën e Shqipërisë”

Ligj nr. 102/2016 “Për disa shtesa në Ligjin nr. 10 142, datë 15.5.2009, “Për sigurimin shoqëror suplementar të ushtarakëve të Forcave të Armatosura, të punonjësve të Policisë së Shtetit, të Gardës së Republikës, të Shërbimit Informativ të shtetit, të Policisë së Burgjeve, të Policisë së Mbrojtjes nga Zjarri dhe të Shpëtimit e të punonjësve të Shërbimit të Kontrollit të Brendshëm në Republikën e Shqipërisë”, të ndryshuar


Kompensimi i ushqimit të ushtarakëve

Vendim nr. 158 datë 02.03.2016 i Këshillit të Ministrave “Për një shtesë në Vendimin nr. 668, datë 07.08.2013 të Këshillit të Ministrave”

VKM nr. 184, datë 11.2.2015 për disa ndryshime dhe shtesa në Vendimin nr. 668, datë 7.8.2013, të Këshillit të Ministrave, "për trajtimin me ushqim të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë dhe për disa ndryshime në Vendimin nr. 524, datë 30.7.2004, të Këshillit të Ministrave, "Për masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë", të ndryshuar"

Vendim nr. 668, datë 07.08.2013 i Këshillit të Ministrave “Për trajtimin me ushqim të ushtarakëve të FARSH dhe për disa ndryshime në VKM nr. 524, datë 30.07.2004 "Për masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të FARSH ", të ndryshuar " (ndryshuar me vendimin nr. 184, datë 11.02.2015)

Kompensimi i qirasë

VKM nr. 524, datë 30.7.2004 për “Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, i azhornuar; (Ndryshuar me vendimin nr. 416, datë 28.6.2006), (Ndryshuar me vendimin nr. 190, datë 11.4.2007), (Ndryshuar me vendimin nr. 990, datë 11.6.2008), (Ndryshuar me vendimin nr. 497, datë 8.4.2009), (Ndryshuar me vendimin nr. 668, datë 7.8.2013)

VKM nr. 668, datë 7.8.2013, për “Trajtimin me ushqim të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë dhe për disa ndryshime në vendimin nr. 524, datë 30.7.2004, për “Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar (Ndryshuar me vendimin nr. 184, datë 11.2.2015)


VKM nr. 668, datë 7.8.2013, për “Trajtimin me ushqim të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë dhe për disa ndryshime në vendimin nr. 524, datë 30.7.2004, për “Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar

VKM nr.497, datë 8.4.2009 për disa ndryshime në VKM nr.524, datë 30.7.2004 2004 për “Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar

VKM nr.990, datë 11.6.2008 për disa ndryshime në VKM nr.524, datë 30.7.2004 2004 për “Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar

VKM nr.190, dt. 11.4.2007, "Për disa ndryshime dhe shtesa në vendimin nr 524 dt. 30. 7. 2004 të Këshillit të Ministrave për "Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të FARSH".

VKM nr.416, datë 28.6.2006 për një ndryshim në VKM nr.524, datë 30.7.2004 për “Masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”

Vendim nr.524, dt. 30.7.2004, "Për masën dhe mënyrën e kompensimit të qirasë së banesës dhe të ushqimit të ushtarakëve të FARSH".

***

VKM nr. 14 datë 14.01.2015 për disa ndryshime në VKM nr. 614 datë 07.09.2011, për "Miratimin e kritereve dhe të normave të trajtimit me uniformë të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë"

VKM nr.13, datë 4.1.2012, për disa shtesa në VKM nr.854, datë 17.12.2004 për "Kriteret dhe masën e përfitimit të pagesës së papunësisë për bashkëshortin/en e ushtarakut aktiv të Forcave të Armatosura".

VKM nr.854, datë 17.12.2004, (ndryshuar me VKM nr. 13, datë 04.01.2012), për "Kriteret dhe masën e përfitimit të pagesës së papunësisë për bashkëshortin/en e ushtarakut aktiv të FA".

Vendim nr.854, dt. 17.12.2004, "Për kriteret dhe masën e përfitimit të pagesës së papunësisë për bashkëshortin/en e ushtarakut aktiv të FA".

VKM nr. 269 datë 28.04.2005 (ndryshuar me VKM nr. 434, datë 16.06.2011), për "Kriteret dhe masën e mbulimit financiar të kujdesit shëndetësor për ushtarakun e FA"

VKM nr.434, dt 16.6.2011 për disa shtesa dhe ndryshime në VKM nr.269, dt 28.4.2005 për "Kriteret dhe masën e mbulimit financiar të kujdesit shëndetësor për ushtarakun e Forcave të Armatosura"

VKM nr.269, dt. 28.4.2005, për "Kriteret dhe masën e mbulimit financiar të kujdesit shëndetësor për ushtarakun e FA".

Vendim nr.404, dt. 19.6.2004, "Për kriteret e dhënies dhe kohëzgjatjen e pushimeve në raste të veçanta, për ushtaraket aktivë të FARSH".

VKM nr.614, datë 7.9.2011 për “Miratimin e kritereve dhe të normave të trajtimit me uniformë të ushtarakëve të Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë”

Vendim nr.909, dt. 29.12.2004, "Për mënyrën dhe kriteret e rimbursimit të barnave për ushtarakët e FA".

Vendim nr.435, dt. 25.6.2004, "Për kriteret dhe masën e kompensimit të ushtarakut të FARSH  kur emërohet ose komandohet në detyrë jashtë vendbanimit të tij".

Vendim nr.451, dt. 9.7.2004, "Për kriteret dhe masën e trajtimit financiar të ushtarakut aktiv të FARSH, kur lirohet nga shërbimi në këto forca për arsye shëndetësore".

Vendim nr.452, dt. 9.7.2004, "Për kriteret e dhënies së kredisë për strehim ushtarakut të FARSH  dhe masën e kësaj kredie". 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn


FA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës 27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka 14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeve Nëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare 24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
Ministrja Xhaçka në Ministerialin e NATO në Bruksel 8-9 nëntor 2017Ministeriali i NATO në nivelin e ministrave të Mbrojtjes, që u mbajt në datat 8 dhe 9 nëntor në Bruksel konfirmoi vlerësimin që aleatët...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë 15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO 17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO 16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO 15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17” 14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen 13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Ministrja Kodheli në Ministerialin e Mbrojtjes në Bruksel 29 qershor 2017Ministrja e Mbrojtjes znj. Mimi Kodheli në Bruksel ku mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO...
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Shtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2018 Shkurt 2018 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 04 (2018) Prill 2018Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria20 prill 2018Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Prill 2018
Ma En Pr Sh Di
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6