Akte ligjore për Statusin e Veteranëve

Ligji për statusin e veteranit

Ligji nr.7874, dt.17.11.1994, "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashist të popullit shqiptar".
 

Ligji nr.7874, dt.17.11.1994, "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", i ndryshuar
 

Ligji nr.8526, dt.23.9.1999, "Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr.7874, dt. 17.11.1994 për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashiste të popullit shqiptar".
 

Ligji nr.8664, dt.18.9.2000, "Për disa shtesa në ligjin nr.7874, dt 17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, ndryshuar me ligjin nr.8526, dt.23.9.1999".
 

Ligji nr.9568, dt.19.6.2006, "Për një ndryshim në ligjin nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar.
 

Ligji nr.9724, dt.3.5.2007, "Për një ndryshim në ligjin nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar.

VKM për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit


Vendim nr. 9, datë 13. 1. 2000, Për disa ndryshime në vendimin nr.562, datë 2. 12. 1999, të Këshillit të Ministrave, "Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar"


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste, Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, i ndryshuar


VKM për zbatimin e ligjit për statusin e veteranit

Vendim nr. 9, datë 13. 1. 2000, Për disa ndryshime në vendimin nr.562, datë 2. 12. 1999, të Këshillit të Ministrave, "Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar"

Vendim nr.29,dt.28.1.2002,disa shtesa dhe ndryshime në vendimin nr.190,dt.3.5.1995,të KM "Për zbatimin e ligjit nr.7874,dt. 17.11.1994 për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar me ndryshimet përkatëse".


Vendim nr.109, datë 13.3.1999, për rritjen e shpërblimit të veteranëve të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar

Vendim nr.190, dt.3.5.1995, "Për zbatimin e ligjit nr.7874, dt.17.11.1994 për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashiste".


Vendim nr.190 datë 3.5.1995, Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë", i ndryshuar


Vendim nr.232, datë 10.4.1998, Për rritjen e shpërblimit të veteranëve të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr .353, datë 7.7 .2000, Për disa shtesa dhe ndryshime në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.190, datë 3.5.1995, "Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", i ndryshuar


Vendim nr. 355, datë 13.6.2007, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.467 datë 4.9.1995, Për një shtesë në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr.190, datë 3.5.1995 për zbatimin e ligjit nr.7874,datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë"


Vendim nr.479, datë 16.7.2004, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr. 508, datë 16.10.2002, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr .513, datë 13.5.2005, Për rritjen e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.540 datë 9.10.1995, Për miratimin e komisionit qendror dhe të komisioneve të rretheve për statusin e veteranit të luftës


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar


Vendim nr.562, datë 2.12.1999, Për pranimin e kërkesave për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste, Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar, i ndryshuar


Vendim nr. 652, datë 22.7.2015, Për indeksimin e masës së shpërblimit të veteranëve të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar


Vendim nr.748, datë 11.11.2004, Për një ndryshim në Vendimin nr.190, datë 3.5.1995 të Këshillit të Ministrave "Për zbatimin e ligjit nr.7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare të popullit shqiptar", të ndryshuar"


Vendim nr. 782, datë 17.12.1998, Për një ndryshim në Vendimin e Këshillit të Ministrave nr. 190, datë 3.5.1995, për zbatimin e ligjit nr. 7874, datë 17.11.1994 "Për statusin e veteranit të luftës kundër pushtuesve nazifashistë të popullit shqiptar" Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
NATO - takimi i ministrave të Mbrojtjes 26 - 27 tetor 2016Takimi i ministrave të Mbrojtjes së vendeve të NATO konkludoi në dy ditë bisedimesh, 26 dhe 27 tetor, në Bruksel...
Kodheli dhe sekretari Fallon në stërvitjen “Albanian Lion - 16” 29 shtator 2016Në ditën e dytë të vizitës së tij në Shqipëri, sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar z. Michael Fallon, i shoqëruar nga ministrja e Mbrojtjes...
Stërvitja e Përbashkët “Joint Effort-16” 26 shtator 2016U zhvillua “Dita e Vizitorëve të Shquar” e Stërvitjes së Përbashkët “Joint Effort-16”. Qëllimi i kësaj stërvitjeje, e cila nisi më datën 19 shtator, është rritja e ndërveprueshmërisë...
Nisen për në Shkollën e Trupës 317 rekrutë të rinj 10 tetor 2016Në sheshin kryesor të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua ceremonia e nisjes drejt Shkollës së Trupës në Bunavi e 317 fituesve të testit për rekrutimet e reja në FA...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Janar - Shkurt 2016Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Shqipëria në “Trident Juncture-15” 16 tetor 2015Në ambientet e Komandës së Forcës Tokësore në Zall-Herr u zhvillua ceremonia e përcjelljes së trupave të kompanisë së parë të Batalionit të Dytë të Këmbësorisë...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Vizitë zyrtare në SHBA e ministres Kodheli 28-31 tetor 2014Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli zhvilloi një vizitë zyrtare në SHBA me ftesë të sekretarit amerikan të Mbrojtjes z. Chuck Hagel...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
SHQIPËRIA EUROPIANE, DESTINACION BRENDA NESH korrik 2014 Raport Publik për 300 ditët e para
të qeverisjes
Ministrja Kodheli vizitë në Komandën Supreme të Forcave Aleate 26 maj 2014 Ministrja Kodheli: Shqipëria hap përpara në angazhimin tonë në NATO
Raporti vjetor 2014 i NATO 30 janar 2015Mendime të sekretarit të Përgjithshëm të NATO, Jens Stoltenberg, gjatë konferencës për shtyp për prezantimin e Raportit Vjetor 2014, në selinë e NATO, Bruksel...
Direktiva e Mbrojtjes 2017 Janar 2017 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Dokumenti i Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes 11 prill 2013Këshilli i Ministrave të Republikës së Shqipërisë miratoi dokumentin e Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes...
Revista Mbrojtja Nr. 7 (2017) Korrik 2017Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 14 korrik 2017Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Korrik 2017
Ma En Pr Sh Di
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6