Kurse kualifikimi dhe arsimimi për vitin akademik 2014 - 2015, të akorduara nga Shtabi i Përgjithshëm turk për personelin e FARSH

Në kuadër të zhvillimit të marrëdhënieve dypalëshe në fushën e arsimimit me Turqinë dhe, mbi bazën e kërkesave të strukturave të FARSH për arsimim dhe kualifikim në institucionet e larta arsimore ushtarake, SHP turk ka akorduar për personelin e FARSH, për vitin akademik 2014 - 2015 kurse kualifikimi dhe arsimimi si më poshtë vijon:

I.    Kolegji i Mbrojtjes i ekuivalentuar me K 7, 2 (dy) vende
II.   Akademitë e Luftës (AL) i ekuivalentuar me K 5 dhe K 6: ALFT, 1 (një) vend; ALFD 1 (një) vend; ALFAj 1 (një) vend
III.  Kurse funksionale 12 (dymbëdhjetë) vende të shpërndarë në 6 (gjashtë) kurse.

Lista e kandidaturave të përshtatshme, sipas specifikave te forcave për çdo kurs të dërgohet në Drejtorinë e Arsimimit dhe Përkujdesjes Sociale të Ushtarakëve (DAPSU), brenda datës 25 korrik 2014.


Klikoni linkun për informacion më të hollesishëm mbi kurset dhe kriteret.

 


Ankand: Shitje skrape metalike të llojeve të ndryshme

Data e Ankandit: 05 gusht 2014, ora 10.00

Ministria e Mbrojtjes, njofton se në datë 05.08.2014, ora 10.00, në Ministrinë e Mbrojtjes do të zhvillohet procedura e hapur e Ankandit me objekt “Shitje skrape metalike të llojeve të ndryshme”, përbërë nga skrape të metaleve si çelik, gizë, bakër, tunxh dhe plumb, të përftuara nga procesi i çmontimit industrial të municioneve. Skrapet objekt shitje ndodhen në UM Gramsh, ULP Mjekës dhe KM Poliçan.

Vlera fillestare e Ankandit është  114.434.595 (njëqind e katërmbëdhjetë milion e katërqind e tridhjetë e katër mijë e pesëqind e nëntëdhjetë e pesë) lekë pa TVSH.

Ankandi është planifikuar dhe ndarë në lot të veçantë.

 

Në këtë link do të gjeni në formatin pdf njoftimin e ankandit.

 


Bursa për studime jashtë vendit

26 qershor - 18 korrik 2014

Qendra e Personel Rekrutimit kërkon të rekrutojë studentë ushtarakë për studime në:

1. Itali
Akademia Ushtarake Modena, 1(një) vend, Akademia Ushtarake e Aviacionit dega Forcë Ajrore 1(një) vend në Pozzuoli, Akademia e Detarisë Livorno 1(një) vend. 
2. Turqi
Shkolla e Lartë e Forcave Tokësore 1(një) vend; Shkolla e Lartë e Forcave Detare 1(një) vend; Shkolla e Lartë e Forcave Ajrore 2(dy) vende; Akademia Ushtarake Mjekësore GATA 2(dy) vende.
3. Greqi
Shkolla e Lartë Ushtarake e Forcave Tokësore “EVELPIDON”, Athinë, 2(dy)vende.
4. Kosovë
Shkollimi i kadetëve në Qendrën e Studimeve Universitare dhe në Universitetin Amerikan të Kosovës 1(një) vend.

Lexo më shumë...


Rekrutim për nevoja të FA të Republikës së Shqipërisë

Qendra e Personel Rekrutimit do të rekrutojë në periudhën 23 qershor - 28 gusht 2014, për nevoja të FARSH, kontingjentin prej 250 kandidatësh për ushtarë profesionistë për strukturat e mëposhtme:

Agjencia e Inteligjencës së Mbrojtjes   

3 kandidatë

Agjencia e Sistemeve të Ndërlidhjes dhe Informacionit

5 kandidatë

Policia Ushtarake

50 kandidatë

Forca Tokësore

100 kandidatë

Forca Detare

10 kandidatë

Forca Ajrore

9 kandidatë

Brigada e Mbështetjes Rajonale

30 kandidatë

Komanda e Doktrinës dhe Stërvitjes

3 kandidatë

Regjimenti i Mbështetjes së SHP 

20 kandidatë

Brigada Logjistike 

10 kandidatë

Pjesë e këtyre kandidatëve për ushtarë/detarë aktivë me arsim të lartë (të cilët administrojnë një diplomë universitare të nivelit të parë), në përfundim të stërvitjes individuale bazë, do të jenë kandidatë potencial për në “Shkollën e kandidatëve për oficerë” në Shtetet e Bashkuara në Amerikës.

Për më shumë informacion kontaktoni Qendrat e Rekrutimit.


I përditësuar: Kërkim kandidaturash, në kuadër të programit IMET për 2015

Në kuadër të bashkëpunimit dypalësh me Shtetet e Bashkuara të Amerikës, Drejtoria e Arsimimit dhe Përkujdesjes Sociale të Ushtarakëve (DAPSU), pranë Ministrisë së Mbrojtjes, ka iniciuar procedurat për kërkim kandidaturash për trajnimin e personelit ushtarak dhe civil, në kuadër të programit IMET, për vitin fiskal 2015.

Kërkimi i kandidaturave bëhet bazuar në planin vjetor të kurseve të ofruara nga pala amerikane për Forcat e Armatosura të Republikës së Shqipërisë, sipas tabelës së kurseve bashkëlidhur: plani arsimor, për trajnimin e personelit ushtarak dhe civil, në kuadër të programit IMET, për vitin fiskal 2015

Në Ministrinë e Mbrojtjes janë konfirmuar kurse të tjera shtesë, të cilat zhvillohen në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Qendrën Marshall, sipas periudhave të cilësuara në listën bashkëlidhur: plani arsimor, i përditësuar, për trajnimin e personelit ushtarak dhe civil, në kuadër të programit IMET, për vitin fiskal 2015.

Lexo më shumë...
FA shpëtojnë nënën e sëmurë në Kukës 27 shkurt 2018Pas 3 orë ecjeje në këmbë, Forcat Armatosura kanë arritur të transportojnë për në spitalin rajonal të Kukësit...
Ministeriali i NATO, takimi Stoltenberg - Xhaçka 14 - 15 shkurt 2018Ministrja Xhaçka merr pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO në Bruksel...
Fotogaleri/FA angazhim maksimal për situatën e përmbytjeve Nëntor - Dhjetor 2017Angazhimi i Forcave të Armatosura të Republikës së Shqipërisë për situatën e përmbytjeve.
NATO: Misioni i “Orikut” në Egje, moment i rëndësishëm për Forcat Detare shqiptare 24 nëntor 2017Misionit të anijes patrulluese të forcës detare shqiptare “Oriku”, e cila ishte pjesë e operacionit të NATO-s, “Sea Guardian”, i është dedikuar një shkrim në faqen zyrtare të NATO-s...
Ministrja Xhaçka në Ministerialin e NATO në Bruksel 8-9 nëntor 2017Ministeriali i NATO në nivelin e ministrave të Mbrojtjes, që u mbajt në datat 8 dhe 9 nëntor në Bruksel konfirmoi vlerësimin që aleatët...
BBC: Shqipëria rehabiliton varrezat e dëshmorëve pas dekadash të lëna në harresë 15 nëntor 2017Prestigjiozja britanike BBC, i ka bërë jehonë nismës së Ministrisë së Mbrojtjes për rehabilitimin e varrezave të dëshmorëve...
Mbyllet takimi i shefave të Mbrojtjes të NATO 17 shtator 2017Mbylli punimet formale Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila u zhvillua për herë të parë në vendin tonë...
Zhvillohet në Tiranë Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO 16 shtator 2017Në vendin tonë ka nisur punimet Konferenca e Komitetit Ushtarak të NATO, e cila mbledh së bashku shefat e shtabeve të ushtrive të vendeve anëtare të Aleancës...
Intervistë me gjeneral Petr Pavel, kryetar i Komitetit Ushtarak të NATO 15 shtator 2017Intervistë me gjeneral Petr Pavel dhënë për revistën "Mbrojtja"...
Zhvillohet stërvitja shqiptaro-britanike “Ushtar Eagle 17” 14 shtator 2017Në kuadër të stërvitjes së përbashkët ndërmjet FA të Shqipërisë dhe FA të Mbretërisë së Bashkuar u zhvillua sot “Dita e Vizitorëve të Shquar” të stërvitjes “Ushtar Eagle 17”...
Programi qeverisës 2017-2021 për Sigurinë dhe Mbrojtjen 13 shtator 2017Qeveria e re e RSH mori detyrën pas ceremonisë së betimit në Presidencë. Nga programi qeverisës 2017-2021 veçojmë pjesën që ka lidhje me Sigurinë dhe Mbrojtjen...
Ministrja Kodheli në Ministerialin e Mbrojtjes në Bruksel 29 qershor 2017Ministrja e Mbrojtjes znj. Mimi Kodheli në Bruksel ku mori pjesë në takimin e ministrave të Mbrojtjes të vendeve anëtare të NATO...
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Shtator 2017Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
Direktiva e Mbrojtjes 2018 Shkurt 2018 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Revista Mbrojtja Nr. 03 (2018) Mars 2018Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria16 mars 2018Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Mars 2018
Ma En Pr Sh Di
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1