Pozicione vakante në strukturën mbështetëse të “Resolute Support Mission (RSM - RAC)”

Pozicionet vakante në strukturën mbështetëse të “Resolute Support Mission (RSM - RAC)” me kontraktorë civilë janë si më poshtë:

1. Analysis&Production - Release   ---   1 pozicion
2. Staff assistant (Intelligence - Analysis)   ---   12 pozicione
3. Staff assistant (Information Collation)   ---   4 pozicione
4. Staff assistant (Open Source Intel Collation)   ---   3 pozicione.
5. Staff assistant (Intelligence Summary)   ---   3 pozicione
6. Translator (Dari/Pashtu)   ---   4 pozicione
7. Staff assistant (Administration & Supply)   ---   1 pozicion

Më shumë informacion dhe kushtet për aplikim i gjeni në këtë link

Aplikimi bëhet individualisht në faqen zyrtare të NATO brenda datës 03.09.2015


Njoftim për lëvizje paralele në shërbimin civil

Pozicioni i punës: “Specialist, në Sektorin e Bashkëpunimit me NATO-n”, në Drejtorinë e NATO-s, BE dhe Marrëdhënieve me Jashtë, ne Drejtorinë e Përgjithshme të Planifikimit Strategjik të Mbrojtjes, në Ministrinë e Mbrojtjes, kategoria e pagës III-B”.

Kandidati për lëvizje paralele i kualifikuar në bazë të dokumentacionit të dërguar në Drejtorinë e Burimeve Njerëzore dhe Zhvillimit të Personelit, në DPSHM, është znj. Ola DAKA.


Gjashtë të drejta studimi për oficerë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Qendra e Personel Rekrutimit kërkon të rekrutojë kandidatë për oficerë  për hapjen e kursit të titullimit oficer në Akademinë e Forcave të Armatosura Tiranë, për muajin Tetor 2015, me pjesëmarrje të 20 (njëzet) kandidatëve, nga të cilët 6 (gjashtë) më të mirët do të ndjekin programin në Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe pjesa tjetër do të vazhdojë programin në Akademinë e Forcave të Armatosura.
Afati kohor për dorëzimin e dokumentacionit pranë QPR-së është deri në 31 Gusht 2015.

Kriteret e pranimit të kandidatëve, dokumentet për regjistrim, datat e testimit, si edhe tabelat me pikët i gjeni edhe në format elektronik (pdf).

Aplikanti e dorezon dokumentacionin pranë Zyrës së Pranimit në QPR dhe njëkohësisht plotëson formularin me te dhënat personale si dhe e firmos atë (Aneksi A).


Rekrutohen studentë për studime ushtarake në institucionet e larta arsimore ushtarake të Greqisë

Qendra e Personel Rekrutimit kërkon të rekrutojë studentë për studime ushtarake në Institucionet e Larta Arsimore Ushtarake të Greqisë, 2 (dy) të drejta studimi (dy kandidatë në Shkollën e Lartë të Oficerëve të Forcave Tokësore). Afati kohor për dorëzimin e dokumentacionit pranë QPR është deri më 20 Gusht 2015.
Kriteret e pranimit të kandidatëve, dokumentet për regjistrim, datat e testimit, si edhe tabelat me pikët i gjeni edhe në format elektronik (pdf) në këtë link


Ftesë për pjesëmarrje në tender me objekt “Extend Runway and Taxiway at Oerland Airfield, Norway”

Përfaqësia Norvegjeze në NATO bën të ditur qëllimin e Norvegjisë për të parafinancuar dy projekte që kanë të bëjnë me përmirësimin e infrastrukturës në Bazën Ajrore të Oerlandit, Norvegji.

Ftohen firmat nga të gjitha shtetet anëtare te NATO të konkurrojnë për të fituar këto projekte. Firmat e interesuara duhet të dërgojnë dokumentacionin jo më vonë se 30 korrik 2015 ora 12:00.

Shkarkoni detajet në lidhje me procedurën për pjesëmarrje në tendera.
Angazhimi i FA gjatë përmbytjeve, nëntor 2016 8 - 13 tetor 2016FA u angazhuan me forca dhe mjete në ndihmë të banorëve të prekur nga përmbytjet që përfshinë pothuajse gjithë vendin...
NATO - takimi i ministrave të Mbrojtjes 26 - 27 tetor 2016Takimi i ministrave të Mbrojtjes së vendeve të NATO konkludoi në dy ditë bisedimesh, 26 dhe 27 tetor, në Bruksel...
Kodheli dhe sekretari Fallon në stërvitjen “Albanian Lion - 16” 29 shtator 2016Në ditën e dytë të vizitës së tij në Shqipëri, sekretari i Mbrojtjes i Mbretërisë së Bashkuar z. Michael Fallon, i shoqëruar nga ministrja e Mbrojtjes...
Stërvitja e Përbashkët “Joint Effort-16” 26 shtator 2016U zhvillua “Dita e Vizitorëve të Shquar” e Stërvitjes së Përbashkët “Joint Effort-16”. Qëllimi i kësaj stërvitjeje, e cila nisi më datën 19 shtator, është rritja e ndërveprueshmërisë...
Nisen për në Shkollën e Trupës 317 rekrutë të rinj 10 tetor 2016Në sheshin kryesor të garnizonit “Skënderbej” u zhvillua ceremonia e nisjes drejt Shkollës së Trupës në Bunavi e 317 fituesve të testit për rekrutimet e reja në FA...
Forcat e Armatosura të Shqipërisë 2015-2016 2016Misionet, Modernizimi, Stërvitjet e Përbashkëta, Bashkëpunimi në fushën e mbrojtjes, ai civil-ushtarak dhe rekrutimet....
Kontributi i Forcave të Armatosura në infrastrukturë Janar - Shkurt 2016Ministria e Mbrojtjes dhe Forcat e Armatosura gjithmonë kanë treguar përkushtim dhe angazhim maksimal në ndihmë të popullsisë civile...
Shqipëria në “Trident Juncture-15” 16 tetor 2015Në ambientet e Komandës së Forcës Tokësore në Zall-Herr u zhvillua ceremonia e përcjelljes së trupave të kompanisë së parë të Batalionit të Dytë të Këmbësorisë...
Bëhuni pjesë e Forcave të Armatosura janar 2015Ministria e Mbrojtjes për vitin 2015 do të pranojë 500 ushtarë/detarë aktivë në radhët e FA. Prej këtij kontingjenti, 250 ushtarë/detarë aktivë do të pranohen në fazën e parë ndërsa pjesa tjetër në gjashtëmujorin e dytë...
Vizitë zyrtare në SHBA e ministres Kodheli 28-31 tetor 2014Ministrja e Mbrojtjes Mimi Kodheli zhvilloi një vizitë zyrtare në SHBA me ftesë të sekretarit amerikan të Mbrojtjes z. Chuck Hagel...
Bashoku edhe ti! Bëhu pjesë e nismës, #shqiperiajoduhanit
Strategjia e Sigurisë Kombëtare Korrik 2015Në themel të Strategjisë së Sigurisë Kombëtare të Republikës së Shqipërisë është aspirata e popullit shqiptar dhe vullneti politik për të realizuar vizionin e përbashkët...
SHQIPËRIA EUROPIANE, DESTINACION BRENDA NESH korrik 2014 Raport Publik për 300 ditët e para
të qeverisjes
Ministrja Kodheli vizitë në Komandën Supreme të Forcave Aleate 26 maj 2014 Ministrja Kodheli: Shqipëria hap përpara në angazhimin tonë në NATO
Raporti vjetor 2014 i NATO 30 janar 2015Mendime të sekretarit të Përgjithshëm të NATO, Jens Stoltenberg, gjatë konferencës për shtyp për prezantimin e Raportit Vjetor 2014, në selinë e NATO, Bruksel...
Direktiva e Mbrojtjes 2017 Janar 2017 Dokumenti bazë mbi planet dhe programet e punës e të veprimtarive të MM, të FA në përmbushje të misionit kushtetues, si dhe detyrimeve si vend anëtar i NATO...
Dokumenti i Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes 11 prill 2013Këshilli i Ministrave të Republikës së Shqipërisë miratoi dokumentin e Rishikimit Strategjik të Mbrojtjes...
Revista Mbrojtja Nr. 4 (2017) Prill 2017Numri i fundit i revistës "Mbrojtja"...
Gazeta Ushtria 05 maj 2017Numri i fundit i të përjavshmes gazeta "Ushtria"...


Arkivi Lajmeve
Maj 2017
Ma En Pr Sh Di
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4